Uni-Training

Groepslessen Uni-Training

De Uni-Training is een training waarin wij begeleiding geven in alle ontwikkelingsfases in het eerste levensjaar van je pup.

Tarieven per les:

 Puppy Socialisatiefase  € 22,85  7 lessen
 Jonge Honden fase  € 22,50  8 lessen
 Puberteit  € 22,50  8 lessen
 Richting Volwassenheid  € 22,50  8 lessen
 Volwassen Hond  € 22,50  8 lessen

Start: Klik op inschrijven om de locatie, meerdere data en tijden te zien

Inschrijven

 

Waarom training voor het eerste levensjaar?

Je kleine pup groeit razend snel en ontwikkelt zich in 12 maanden tijd tot een volwassen hond. De groei eist veel van het lichaam van je pup. Tegelijkertijd start het leerproces en gaat je pup door diverse fases in het eerste jaar. Dit zorgt er voor dat je per fase steeds weer voor compleet nieuwe uitdagingen komt te staan. Met ons unieke trainingsprogramma begeleiden wij je kleine pup tot een stabiele volwassen hond, waarin we alle basisvaardigheden leren en dat tillen we nog door naar een hoger niveau. Je krijgt de kennis die je nodig hebt om te begrijpen wat er gebeurd en hoe je het gewenste gedrag van je pup kan trainen. De focus van onze trainingen is op het creëren van een mooie en goede samenwerking.

Tijdens elke leeftijdsfase zijn er theorielessen. In de theorielessen leer je heel veel over het gedrag, de lichaamstaal van je hond, emoties, leer je situaties goed te managen en weet je ook hoe je ongewenst gedrag weer om zou kunnen buigen naar gewenst gedrag.

Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal! We trainen in kleine groepjes (max. 6 cursisten), volgen de voortgang ook thuis en begeleiden in situaties waar je tegen aan loopt.

Hoe werkt het?

Alle leeftijdsfases zijn los te volgen en voor elke fase dien je je in te schrijven. Aanmelding gaat via de knop inschrijven hier onderaan de pagina, waar je de startdatum en tijd zelf kunt kiezen. Met uitzondering van de Puppy Socialisatiefase worden de overige leeftijdsfases aangeboden in blokken van 8 weken: 7 weken lessen en 1x zelf te boeken fysieke theorieles. Voor deze zelf te boeken theorieles dient voorafgaand in onze academie de lesstof te worden doorgenomen en een toets te worden gemaakt alvorens je kunt deelnemen aan deze fysieke theorieles. De theorielessen duren 60 min met een eventuele uitloop voor vragen tot max 1,5uur. Inschrijving voor deze theorielessen is mogelijk via de website.

Is je pup al richting de puberteitsfase en heb je alleen een Puppy cursus gevolgd? Dan is het goed om vooraf nog te overleggen. Je kunt er voor kiezen om te starten in de Jonge Honden fase of een losse intensieve puber cursus te volgen, zie de 12-weekse Stuiterende Pubers onder de tab trainingen. Deze training wordt ook vaak door volwassen honden gevolgd.

Wat is het programma per leeftijdsfases van de Uni-Training?

Puppy Socialisatiefase (7 weken)

We gaan van start met het socialiseren van je pup. De socialisatiefase is een hele belangrijke fase waarin je pup de wereld leert kennen, maar ook positieve en negatieve ervaringen op doet die de pup meeneemt voor de rest van zijn leven. We leren de pup weerbaar te worden, begeleiden je pup in situaties wat je pup spannend vindt en dagen ze mentaal uit. In deze fase begeleiden wij jullie met alle puppyperikelen die zich voordoen en starten we met kleine oefeningen.

 • Een super leuk welkomspakket!
 • Toegang tot de online academie waar heel veel informatie en de oefeningen voor je klaar staan
 • Dierenarts training en Puppy Funles
 • Persoonlijke begeleiding in alle situaties waar je tegenaan loopt (tijdens alle lessen alsook via de groepsapp)
 • Diploma (digitaal)

Jonge Honden fase (8 weken)

Langzamerhand komen we in de Jonge Hondenfase en worden onze pups al iets zelfverzekerder. Ze weten inmiddels waar we wonen, welke rondjes we lopen en de dagelijkse routines. De pups durven nu dan ook meer. De neus begint nu meer te werken en ze blijven langer snuffelen. Het lijkt er soms op alsof ze bananen in de oren hebben en willen het liefst als eerste thuis zijn. We gaan dan ook echt aan de slag met wandelen zonder trekken, zelfbeheersing en niet alles van straat te eten. In deze fase gebeurt er van alles in het lichaam, waar we het samen uitgebeid over gaan hebben.

 • Toegang tot de online academie
 • Interne online cursus en fysieke uitgebreide theorieles lichaamstaal 
 • Persoonlijke begeleiding in alle situaties waar je tegenaan loopt (tijdens alle lessen alsook via de groepsapp)
 • Clicker
 • Diploma (digitaal)

Puberteitsfase (8 weken)

We belanden nu in de meest moeilijke en lastige fase van je hond, namelijk de puberteit. Het zijn echte pubers en hebben het heeeeel zwaar, net als de eigenaren. In deze fase krijgen we te maken met hormonen, geurbeleving, oerinstincten en echte puber perikelen. We bereiden jullie goed voor en begeleiden door deze fase. Tijdens de trainingen zijn er grotere uitdagingen voor de pup, het is namelijk ook een fase waarin ze open staan om meer te leren. Zo gaan we aan de slag met niet overal achter aan te rennen, hoger niveau van zelfbeheersing, volgen en naast je te komen en nog veel meer leuks.

 • Toegang tot de online academie
 • Interne online cursus en fysieke uitgebreide theorieles Spelende honden (wanneer is spel echt spel, wanneer moet je ingrijpen en wat doe je in bepaalde situaties) 
 • Persoonlijke begeleiding in alle situaties waar je tegenaan loopt (tijdens alle lessen alsook via de groepsapp)
 • Diploma (digitaal)

Richting volwassenheid (8 weken)

In deze fase hebben we te maken met wisselingen van gedrag. Soms weten ze ineens alles weer en sommige dagen zijn het nog steeds stuiterende pubers. We zijn er dan ook nog niet en ook in deze fase moeten we nog even hard ons best doen en onthouden dat onze pups het nog best zwaar hebben. Het niveau is nu echt wel een stuk hoger. In deze fase kijken we ook naar veiligheid en trainen op situaties om in te grijpen op afstand.

 • Toegang tot de online academie
 • Extra aandacht voor punten waar je nog aan wilt werken, wat kun je verwachten van je hond (maakbaarheid) en we leren je over emoties bij honden 
 • Interne online cursus en fysieke uitgebreide theorieles Angst, uitval en agressie (herkennen en hoe om te gaan met bepaalde situaties) 
 • Persoonlijke begeleiding in alle situaties waar je tegenaan loopt (tijdens alle lessen alsook via de groepsapp)
 • Diploma (digitaal)

Volwassen hond (8 weken)

We zijn nu in de fase van de volwassen hond. Voor sommige grotere honden kan het nog iets langer duren, zij zijn nog in de overgangsfase naar volwassen hond. Dit verschilt per hond en per ras zoals we zullen bespreking in de training. We gaan aan de slag met de laatste lessen en hebben weer hele nuttige nieuwe oefeningen als kers op de taart. We hebben nog een leuke verrassing en sluiten af met een super leuke diploma uitreiking! 

 • Toegang tot de online academie
 • Begeleiding in de dagelijkse routine en wat wil je nog in de toekomst gaan doen met je hond
 • Persoonlijke begeleiding in alle situaties waar je tegenaan loopt (tijdens alle lessen alsook via de groepsapp)
 • Theorie examen
 • Feestelijke diploma uitreiking met taart en nog een FUNles als afsluiting 

De trainingen duren 45min per les en we trainen 1x per week.

next
prev
top