Workshops

Wil je samen met je hond een leuke workshop volgen? Ontdek wat je hond leuk vindt om te doen en leer als een echt team samen te werken. Wij bieden diverse workshops voor iedereen! De focus voor de workshops en cursussen ligt op het plezier hebben met je hond, het goed leren samen te werken en het creëeren nog sterkere band met je hond. 

Alle workshops worden gegeven op een laag niveau en daarom kan iedereen mee doen. Als er workshops zijn voor een specifieke leeftijdscategorie, dan staat dit erbij vermeld. Elke workshop is los te boeken. Naast workshops zijn er ook korte cursussen en lezingen. De korte cursussen kunnen een aantal weken duren, de data, tijden en benodigdheden worden per cursus aangegeven. Lezingen worden gegeven voor verdieping op diverse onderdelen, denk bijvoorbeeld aan hoe begeleid ik mijn kinderen met de nieuwe pup. Hieronder staan de workshops die de komende periode zullen worden aangeboden. Houd ook onze social media in de gaten! 

 

Behendigheid (vanaf 12 mnd)                       

Wil jij graag actief bezig zijn met je hond? Dan is behendigheid waarschijnlijk echt iets voor jou!

Behendigheid (ook wel agility genoemd) is een intensieve en super leuke hondensport om samen met je hond te volgen. Deze hondensport is uitdagend en je leert echt als team samen te werken. We leren jou en je hond een heel parcour met hindernissen af te leggen. 

In deze beginners cursus van 8 trainingen gaan we in kleine stapjes opbouwen om een eerste goede basis aan te leren.

De focus in deze cursus ligt op de eigenaar (handler) om je hond goed te leren sturen en de hond te laten wennen aan de toestellen. In kleine stapjes werken we naar kleine parcours toe en bouwen dit steeds verder uit.

Voor wie is het?

Deze cursus is voor volwassen honden vanaf 12 maanden en is voor veel honden geschikt, klein en groot. Het is in deze cursus wel belangrijk dat de hond de basiskennis van zelfbeheersing goed beheerst.

Bij behendigheid worden flink wat spieren getraind. Het is daarom belangrijk dat de hond geen blessures heeft, goede gezondheid is en een goede conditie heeft. Dit geldt uiteraard ook voor de eigenaar (handler).

Heb je nog vragen? Bel ons of stuur ons een berichtje.

Locatie: Zuidervaart 8, Zuidschermer

 

Datum: 3 september 2023

Tijd: 10.30u

 

Datum: 4 september 2023

Tijd: 20u

 

Prijs: 8x trainingen €195,-

Na de eerste 8x trainingen bieden we de mogelijkeheid van een strippenkaart aan voor 8x trainingen.

 

Inschrijven

 

Behendigheid (8-12 mnd)                       

Behendigheid (ook wel agility genoemd) is een intensieve en super leuke hondensport om samen met je hond te volgen. Je leert om samen met je hond een heel parcour met hindernissen te doorlopen en als team samen te werken. Tijdens deze workshop maken de pups kennis met behendigheid, gaan we aan de slag met de basis oefeningen en werken we in kleine stapjes naar een klein parcour toe. 

Behendigheid staat er om bekend dat de band met je pup of hond enorm wordt versterkt. Het is voor de pup of hond een goede manier om energie kwijt te raken. Uiteraard draait het altijd tijdens onze workshops om vooral veel plezier en lol te maken samen met je pup of hond.  

Locatie: Zuidervaart 8, Zuidschermer

 

Behendigheid voor pups tussen de 8 en 12 maanden
Datum:
 14 augustus 2023 van 18u tot 18.45u

Datum: 20 augustus 2023 van 10.45u tot 11.30u

Prijs: 1x training €20,-

 

Inschrijven

 

PRIVELES BEHENDIGHEID

Een privéles behendigheid voor iedereen die één op één wil trainen met zijn hond of voor de honden die niet zo goed in een groep kunnen. Wil jij lekker bezig zijn met je hond en de tools krijgen om een behendigheidsparcours met je hond af te leggen? Boek dan een privéles!

 

Duur: 45 minuten

Prijs: losse les €45,- 

Meer personen? Prijs op aanvraag

Inschrijven

 

SNUITGOLF (vanaf 6 mnd)                       

Minigolf voor honden! We gaan in deze super leuke workshop je hond aanleren om met de snuit een bal in een 'hole' te duwen en lopen uiteindelijk een mini snuitgolf parcour af. Het is een workshop die is onderverdeeld in 3 levels, namelijk
Level 1: Bal aanraken en duwen
Level 2: Bal in een obstakel duwen, diverse onderdelen van de parcours oefenen
Level 3: Gehele parcours met diverse onderdelen en obstakels aflopen

Afhankelijk van je hond kan het zijn dat je in de eerste workshop level 1 en/of 2 kunt aanleren. De workshop zal meerdere malen worden gegeven, zodat je alsnog het 3de level kunt aanleren en een heel parcour kunt doorlopen. Iedereen doet mee op eigen niveau en de workshop wordt aangepast aan het niveau van je hond. In deze workshop gaat het vooral om samenwerking en veel plezier samen met je hond!

Locatie: Ranzijn Velserbroek & Zuidervaart 8 , Zuidschermer

 

Level 1 (aanleren bal duwen en ergens in duwen)

Level 2 (onderdelen aanleren vh minigolf parcour)

Level 3 (minigolf parcour)

 

Data en tijden: 

19 augustus om 13.15u, Ranzijn Velserbroek

 

Duur: 45 minuten

Prijs: losse les €25,-

Strippenkaart voor 3x training € 60,-

Inschrijven

 

 

 

RALLY-O (vanaf 8 mnd)                       

Rally-O is een super leuke hondensport waarin focus en goede interactie met je hond voorop staat. In deze workshop ga je aan de slag met het uitvoeren van gehoorzaamheidsoefeningen via een parcour. Oefeningen zoals volgen, van richting veranderen, draaien, sprongen, halt houden, zitten en voorkomen. 

 

Locatie: Ranzijn Velserbroek

Data en tijden:
26 augustus om 13.15u Locatie: Zuidervaart 8, Zuidschermer

Data & tijden:

23 augustus om 20u

 

Duur: 45 minuten

Prijs: losse les €25,-

Inschrijven

 

 

 

 

Obedience (vanaf 8 mnd)                       

Obedience is een hondensport die is ontstaan uit het vroegere Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G). Bij het FCI-obedience programma ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid en perfectie. Bij ons draait het echter om plezier en samenwerken tussen jou en je hond! 

Oefeningen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld los volgen, apporteren over een sprong, oefeningen op afstand, vooruit sturen, speuren en hierkomen. 

Het programma kent vier klassen: Beginners, 1, 2 en 3. Deze workshop wordt dan ook in 4 lessen gegeven.

 

Locatie: Ranzijn Alkmaar

Data en tijden:

25 juli 18u

 

 

Duur: 45 minuten

Prijs: losse les €25,-

Inschrijven

 

 

PRIVE WORKSHOP SNUITGOLF (vanaf 6 mnd)     

Wil je liever een privé workshop als teamuitje, vrijgezellenfeest of gewoon gezellig met vrienden en/of familie? Dat kan natuurlijk ook! 
De privé workshop Snuitgolf wordt aangeboden vanaf 2 personen.

 

Duur: 45 minuten

Prijs: losse les €30,- vanaf 2 personen

Meer personen? Prijs op aanvraag

Inschrijven

         

SUPPEN MET JE HOND 

Samen met je pup of hond het water op en genieten van de natuur! We suppen door de super mooie omgeving van de Eilandspolder! We starten rustig om je hond te laten wennen aan het board. Voor de honden zijn er speciale kleedjes op het board waar de hond op kan zitten. De tocht duurt ongeveer 2 uur en we houden tussendoor een korte pauze met wat lekkers.

Benodigdheden: Tuigje voor de hond en een riem van ongeveer 2 meter.

Wil je een wetsuit aan? Dat is geen enkel probleem, die hebben wij bij ons en in alle maten. De verzamel en opstaplocaties zal voorafgaand worden doorgegeven.   

Mocht je iemand willen meenemen die geen hond meeneemt, dan zijn de kosten € 30,-.

Onderweg maken we foto's die we naderhand naar jullie toesturen. We zijn met kleine groepjes, dus geef je snel op. VOL = VOL

 

Locatie:  Graft - De Rijp

Data:   

9 september 2023 om 09.00u

Prijs:      € 40,- (€ 30,- voor extra plank zonder hond)

Inschrijven

 

 

DE STOKKENPARADE (vanaf 6 mnd)                     

Een leuke speelse en sportieve fun workshop waarin het werken met stokken de hoofdrol spelen. Wat je allemaal niet kunt doen met stokken! We gaan linksom, rechtsom, zigzaggen, over en onder de stokken, kortom het wordt één groot feest! Tijdens de workshop maak je kennis met diverse onderdelen voor sport & spel. Alle onderdelen zijn goed voor het besef van het eigen lichaam van je hond. Iedereen doet mee op eigen tempo en de workshop wordt aangepast op het niveau van je hond. Het gaat om teamwork en vooral veel plezier samen met je hond.

Locatie: Ranzijn Alkmaar & Velserbroek

 

Datum: 

 

Duur: 1 uur

Prijs: €25,-

Inschrijven

 

 

PRIVE WANDELING

Wil jij graag privébegeleiding bij de wandelingen met je hond? Trekt je hond aan de lijn, komt hij niet als je roept, lukt het niet met loslopen of wil je graag goed spel leren herkennen? Boek dan een privéwandeling en samen zorgen we ervoor dat die connectie tussen jullie weer terugkomt! 

 

Prijs: €85,- voor 1.5u (excl. reiskosten)

Inschrijven

 

STRANDTRAINING (vanaf 8 mnd)

Locaties: Bergen, Petten of IJmuiden

Een super leuke training op het strand waarin we werken met de lange lijn en los van de lijn. Elke strandtraining doen we steeds weer wat nieuws! De workshop is gericht op fun, sport & spel, maar ook onderdelen belangrijke onderdelen zoals hierkomen, apporteren, zelfbeheersingsoefeningen, werken met lichaamstaal en nog veel meer leuks. Tussendoor kunnen de honden uiteraard even lekker afkoelen in het water. 

 

Locatie: Petten

Datum: 

Tijd:     

Duur:    1 uur

Prijs:    € 25,-

 

 

Inschrijven

 

WANDELEN ZONDER TREKKEN 


In deze workshop gaan we aan de slag met het aanleren om ontspannen te wandelen met je hond. Deze 3-daagse workshop begint op onze trainingslocatie in Ranzijn en breiden dit per training uit naar buiten. We zoeken steeds meer prikkels op, zodat de wandelingen tussen jou en je viervoeter straks heerlijk ontspannen verlopen! 

Locatie: Ranzijn Alkmaar

 

Datum: n.t.b.

Tijd:     10.00 - 11.00u     

Prijs:    € 65,-

Inschrijven

 

top